АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 09.04.2019.

Учешће Управе за дуван на обуци "Кријумчарење и фалсификовање дуванских производа" у Немачкој

Представници Управе за дуван, заједно са представницима Управе царина, фитосанитарне инспекције и Министарства унутрашњих послова, боравили су у Триру од 9. до 12. априла 2019. године, где су учествовали на обуци: „Кријумчарење и фалсификовање дуванских производа“ у организацији Japan Tobacco International. Овом приликом, посетили су Центар за истраживање и развој као и производни погон фабрике дуванских производа Japan Tobacco International у Триру.

 

Представници државних органа Републике Србије су током обуке упознати са активностима које компанија ЈТИ спроводи ради спречавања недозвољене производње и трговине дуваном и дуванским производима.

 

Учесници су обишли Центар за истраживање и развој ради упознавања са радом лабораторија које се баве анализом и контролом квалитета дуванских производа, као и постројење у коме се врши припрема дувана за производњу дуванских производа и производе цигарете.

 

Представници државних органа истакли су да је одржана обука од изузетног значаја за наставак борбе против недозвољене трговине дуваном и дуванским производима, а посебно стечена знања из области идентификовања фалсификованих производа.

Галерија