АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 18.11.2020.

У Управи за дуван одржан састанак с представницима АД "ДИБ" Бујановац

У Управи за дуван организован је састанак са представницима Акционарског друштва „ДИБ“ из Бујановца који су овом приликом представили своје пословање и будуће планове њихове компаније.

 

АД „ДИБ“ дуги низ година послује на тржишту дувана и дуванских производа, временом диверзификујући своје пословне активности. Ова компанија код Управе је регистрована као обрађивач и прерађивач дувана, као и увозник и извозник дувана, обрађеног дувана, прерађеног дувана, односно дуванских производа. Компанија тренутно има око седамдесет стално запослених, али планира проширење људских ресурса у складу са започетим проширењем производних капацитета.

 

Представници Управе за дуван су на састанку одговорили на питања представника  АД „ДИБ“ дајући потребна појашњења и тумачења правног оквира, а у циљу пружања подршке њиховом пословању на тржишту дувана и дуванских производа.

 

Управа ће, у оквирима својих надлежности, наставити да пружа континуирану подршку раду АД „ДИБ“ како би заједничким напорима допринели локалном развоју, очувању постојећих и стварању нових радних места, ради опстанка локалне заједнице и унапређења привредних капацитета подручја.

Галерија