АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 19.09.2022.

Посета сајму InterTabac/InterSupply у Дортмунду

Представници Управе за дуван боравили су у Дортмунду у периоду од 14. до 17. септембра где су посетили сајам дувана и дуванских производа InterTabac/InterSupply. У сарадњи са организаторима, представници Управе за дуван обишли су сајам, разговарали са излагачима и упознали се са новим производима и трендовима на тржишту дувана и дуванских производа.

 

Представници Управе за дуван присуствовали су презентацији „Преглед ЕУ: тржиште и регулаторни трендови у вези са алтернативним дуванским производима“ коју је одржао Пабло Кано Трила из компаније Tamarind Intelligence (TobaccoIntelligence & ECigIntelligence) која се бави анализом тржишта и регулативе у дуванском сектору. На презентацији су представљени регулаторни трендови на нивоу Европе у области нових дуванских производа, и то електронских цигарета, несагоревајућег дувана и никотинских производа. Закључено је да регулатива треба да прати развој тржишта и да су тежње већине европских земаља да ове производе изједначе у легислативном смислу са традиционалним дуванским производима.

 

Приликом посете InterTabac/InterSupply сајму, остварена је сарадња са представницима компаније МВГ из Аустрије која је надлежна за лиценцирање и надзор над малопродајом дуванских производа. Приликом састанка представљени су модели регулације тржишта дувана и дуванских производа у Србији и Аустрији и препозната је потреба за успостављањем сарадње између две институције ради размене искустава и најбољих пракси.

 

InterTabac/InterSupply представља један од водећих сајмова у дуванској индустрији већ 40 година. Ове године окупио је преко 600 излагача из 69 земаља у девет хала центра Messe Dortmund.

 

Галерија