АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 22.11.2021.

Посета представника државних институција фабрикама БАТ Врање и ДИБ Бујановац

Представници Управе за дуван су у сарадњи са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије, у периоду од 17. до 19. новембра 2021. године, посетили фабрике British American Tobacco Vranje и ДИБ Бујановац.

Током посете фабици British American Tobacco Vranje, представници државних институција су се приликом обиласка постројења упознали са процесом производње дуванских производа. На састанку са руководством било је речи о новим активностима компаније на пољу одрживог пословања и очувања животне средине, као и плановима развоја фабрике у наредном периоду.

Другог дана посете, представници државних институција посетили су компанију „ДИБ“ у Бујановцу. Руководство компаније је, током обиласка погона, упознало присутне с технолошким поступком добијања дуванске фолије и прерађеног дувана. У погону је испраћен целокупан процес производње, од уласка репроматеријала до израде финалног производа.

Представници Управе за дуван, пољопривредне инспекције и Привредне коморе Србије су током посете истакли да је неопходно наставити континуирану сарадњу како би се редовно разговарало о текућим проблемима и пратило стање на тржишту дувана и дуванских производа.

 

Галерија