АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 16.10.2019.

Посета компанијама а.д. „Дуван“ и „Интабак“ д.о.о. у Љубовији

Представници Управе за дуван посетили су у среду, 16. октобра 2019. године, регистрованог произвођача и обрађивача дувана а.д. „Дуван“ и регистрованог произвођача дувана „Интабак“ д.о.о. у Љубовији.

 

На састанку је, са руководством ових компанија, дискутовано о тренутној ситуацији на тржишту дувана, условима производње, откупу, и оствареним приносима. Компанија а.д. „Дуван“ производи дуван у кооперацији са 80 физичких лица – произвођача дувана. Такође, предузеће се бави обрадом откупљеног дувана и обрадом дувана као услужном делатношћу за друге компаније. „Интабак“ д.о.о. је прошле године почео са производњом дувана, a дуван oбрађујe у погонима а.д. „Дуван“ и тако обрађен дуван извози.

 

На састанку је истакнуто да је усвајање измена и допуна Закона о дувану у децембру 2018. године, а посебно прописивање могућности услужне обраде дувана позитивно утицало на пословање компаније а.д. „Дуван“.

 

Током посете, организован је обилазак погона за обраду дувана, простора у којем се врши откуп дувана и сушара.

 

Представници Управе за дуван су навели да је ова институција надлежна за дувански сектор, те да је ова посета организована ради сагледавања стања на терену и упознавања са евентуалним недоумицама на које руководство ових компанија наилази приликом свог пословања.

 

Галерија