АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 03.04.2019.

Посета фабрици дуванских производа „Монус“

Представници Управе за дуван посетили су у среду, 3. априла 2019. године, фабрику дуванских производа „Монус“ д.о.о. у циљу одржавања састанка са руководством на тему усаглашавања пословања са новим одредбама Закона о дувану, као и ради упознавања са процесом производње дуванских производа.

 

Представници Управе истакли су да је Управа за дуван надлежна институција која пружа логистичку подршку дуванској индустрији и да су сходно томе реализоване посете свим произвођачима дуванских производа. Управа за дуван увела је праксу периодичног одржавања састанака с представницима дуванске индустрије.

 

Руководство компаније истакло је да је „Монус“ мала домаћа фабрика, која је оријентисана ка извозу и продаји у фришоповима, те да извози 90% сопствених производа. Осим производњом дуванских производа, „Монус“ се бави и производњом дувана у кооперацији са физичким лицима - произвођачима дувана на подручју Мачве, Срема и Баната.

 

Након одржаног састанка, представници Управе обишли су постројење за припрему дувана, постројење за производњу цигарета и лабораторије за испитивање физичких и хемијских карактеристика дувана, дуванских производа и дима, приликом чега су их запослени у фабрици упознали са процесом производње дуванских производа и конторле квалитета дувана и дуванских производа.

Галерија