АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 23.03.2022.

Билатерална посета Надзорном органу за регулаторне послове Републике Мађарске

 

Представници Управе за дуван боравили су у службеној посети Будимпешти, Мађарска у периоду од 20. до 22. марта ради одржавања билатералног састанка са представницима Надзорног органа за регулаторне послове (Supervisory Authority for Regulatory Affairs – SARA). SARA је новооснована независна институција у Мађарској надлежна, између осталог, за регулацију тржишта дувана и дуванских производа. Након оснивања у октобру 2021. године, SARA је иницирала сарадњу са Управом за дуван у циљу размене искустава.

 

Представници Управе састали су се са руководством SARA приликом чега су се упознали са мађарском регулативом дуванског сектора, надлежностима SARA и стањем на тржишту дувана и дуванских производа. На састанку је дискутовано о српском и мађарском моделу регулације пословања на тржишту дувана и дуванских производа, као и изазовима с којима се државе срећу на пољу сузбијања нелегалног промета.

 

У оквиру службене посете, представници Управе обишли су и Националног снабдевача дуванским производима (National Tobacco Shop Supplier Ltd), јединог дистрибутера дуванских производа у Мађарској. На састанку са руководством компаније представљен је модел пословања, капацитети и планови даљег развоја.   

 

Директор Управе за дуван Слободан Ердељан упутио је позив директору SARA Марселу Бироу да представици овог органа посете Србију и буду гости Управе за дуван ради наставка даље сарадње и размене искустава.

 

Галерија