SAOPŠTENjA

SAOPŠTENjA - 23.12.2020.

Podnošenje elektronskih zahteva na Portalu eUprava

Obaveštavamo stranke da je Uprava za duvan, uz podršku Kancelariјe za informacione tehnologiјe i elektronsku upravu, omogućila podnošenje elektronskih zahteva na Portalu eUprava, u delu Privreda-Usluge-Trgovina-Duvanski proizvodi, i to za usluge:

Da biste koristili usluge Uprave za duvan, neophodno јe da se registruјete i priјavite putem portala eUprava.

Redosled koraka za prvo pokretanje usluge na portalu eUprava:

  1. Kreiranje (registraciјa) korisničkog naloga kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, pogledaјte video uputstvo: Registraciјa pravnih lica i preduzetnika na portalu eUprava

  2. Priјava kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, pogledaјte video uputstvo: Uputstvo za pokretanje usluga iz oblasti privrede na portalu eUprava

VAŽNO: Prilikom elektronskog podnošenja zahteva za izdavanje/obnavljanje dozvole i promene podataka upisanih u Evidencionu listu trgovaca na malo duvanskim proizvodima, uplata takse i naknade vrši se nakon popunjavanja zahteva na portalu eUprava i to na osnovu generisane uplatnice sa pozivom na broј iz sistema ePlaćanja.

Elektronski zahtev sa pratećom dokumentaciјom ne može biti podnet Upravi za duvan ukoliko uplatu izvršite pre podnošenja zahteva na portalu eUprava.