АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 09.05.2019.

Посета Дуванској индустрији Бујановац

Представници Управе за дуван посетили су у четвртак, 9. маја 2019. године, Дуванску индустрију Бујановац АД за производњу и обраду дувана и дуванске фолије „ДИБ“, у циљу одржавања састанка с руководством на тему усаглашавања пословања са новим одредбама Закона о дувану, као и ради упознавања са процесом производње дуванске фолије.

 

Представници Управе за дуван истакли су да је Управа надлежна институција за дувански сектор и да су сходно томе планиране посете, као да је уведена пракса периодичног одржавања састанака с представницима привредних субјеката који послују на тржишту дувана и дуванских производа.

 

Руководство „ДИБ“-а истакло је да се компанија првенствено бави производњом дуванске фолије, као и да поседује линију за обраду ситнолисног оријенталног дувана. У вези са даљим развојем компаније, наведено је да је примарна инвестиција у нову технолошку линију за производњу резане дуванске фолије, која ће допринети унапређењу конкурентности на светском тржишту, проширењу капацитета и новом запошљавању. Покретање нове линије очекује се почетком октобра месеца.

 

Након одржаног састанка, присутни су упознати са врстама дуванског материјала од којег се производи дуванска фолија, као и врстама дуванске фолије, а затим су обишли производни погон и магацине, као и простор у коме се планира постављање нове технолошке линије.

 

 

 

 

Галерија