Посета фабрици Philip Morris Operations a.д. у Нишу

Представници Управе за дуван посетили су у понедељак, 11. јуна 2018. године фабрику Philip Morris Operations a.д. у Нишу са циљем обиласка постројења и упознавања са процесом производње цигарета. На састанку са руководством фабрике представници Управе за дуван презентовали су и кључне измене и допуне Закона о дувану чија израда је у току.

Mikhail Prokopchuk, директор производње за југоисточну Европу Philip Morris Operations захвалио је на посети и изразио жељу за наставком успешне сарадње са Управом за дуван.

Слободан Ердељан, в.д. директора Управе за дуван је истакао да је Управа отворена за сваки вид сарадње. В.д. директора је рекао да је у току израда Нацрта закона о изменама и допунама Закона о дувану којом координира Управа за дуван, као и да су током рада консултовани представници дуванске индустрије како би се узеле у обзир потребе тржишта.

Након састанка, присутни су обишли постројење за припрему дувана, постројење за производњу цигарета и магацин фабрике, приликом чега су их запослени у фабрици упознали са процесом производње дуванских производа.