Poseta fabrici Philip Morris International u Švajcarskoj

Poseta fabrici  Philip Morris International u Švajcarskoj

Švajcarska, 30.08.2018.

Predstavnici Uprave za duvan posetili su istraživačko-razvojni centar i proizvodni pogon fabrike duvanskih proizvoda Philip Morris International Research & Development u Švajcarskoj.

 

Tokom posete predstavnici kompanije održali su prezentaciju proizvoda Iqos i duvaskog proizvoda Heets koji se već nalaze u prometu na tržištu Republike Srbije.

 

Predstavnici Uprave za duvan obišli su laboratorije razvojnog centra koje se bave analizom i istraživanjem ovih proizvoda, kao i fabričko postrojenje u kome se proizvode cigarete i vrši priprema za proizvodnju duvanskog proizvoda Heets.

Prilikom posete je istaknuto da duvanska industrija posebnu pažnju posvećuje istraživanju i razvoju proizvoda sa potencijalom da smanji rizik od bolesti povezanih sa duvanom.

 

V.d. direktora Uprave za duvan Slobodan Erdeljan se zahvalio na srdačnom dočeku i izdvojenom vremenu svim predstavnicima Philip Morris International Research & Development i istakao izuzetnu saradnju koju Uprava za duvan  ima sa  kompanijom Philip Morris u Srbiji, koja će se nastaviti i ubuduće.