Посета фабрици „ЈT International“ a.д. Сента

Представници Управе за дуван посетили су у среду, 11.07.2018. године, пољопривредно газдинство произвођача дувана и парцелу на којој је засађен дуван у Голубинцима, као и фабрику „ЈT International“ a.д. Сента са циљем обиласка постројења и упознавања са процесом производње. Том приликом, представници Управе за дуван презентовали су Нацрт закона о изменама и допунама Закона о дувану који је у завршној фази израде.

Слободан Ердељан, в.д. директора Управе за дуван, истакао је да је посета фабрици још један доказ успешне сарадње Управе и компаније „ЈT International“ a.д. Сента. В.д. директора је навео да су током израде Нацрта закона о изменама и допунама Закона о дувану консултовани представници привреде, како би се узеле у обзир потребе тржишта, и размотрила имплементација њихових предлога.

Руководство „ЈT International“ a.д. Сента истакло је на састанку да је компанија дала допринос борби против кријумчарења дувана и дуванских производа, те је ставила на располагање државним органима сателитске снимке засада дувана на основу којих се могу одредити легалне и потенцијално нелегалне парцеле на којима је дуван засађен.

Произвођачи дувана који имају закључен уговор, односно кооперанти „JT International“ a.д. Сента заснивају производњу дувана на подручју Срема и Мачве, а највише у местима Голубинци, Кукојевци и Хртковци. Највећа површина под дуваном налази се у Голубинцима, где 82 фармера узгајају дуван на 700ha.

Након састанка, представници Управе за дуван обишли су постројење за обраду дувана и производњу цигарета „JT International“ a.д. Сента и том приликом су их запослени у фабрици упознали са процесом производње дуванских производа.