Посета фабрици British American Tobacco Vranje а.д. Врање

Представници Управе за дуван су у уторак, 26. јуна 2018. године у Врању обишли фабрику British American Tobacco и одржали састанак са руководством ове компаније.

Овом приликом, в.д. директора Управе за дуван Слободан Ердељан истакао је да је у току израда Нацрта закона о изменама и допунама Закона о дувану којом координира Управа за дуван, као и да су током рада консултовани представници дуванске индустрије како би се узеле у обзир потребе тржишта.

Руководство компаније British American Tobacco захвалило је Управи за дуван на посети фабрици. Посебно је истакнута транспарентност односа Управе за дуван према произвођачима дуванских производа, као и изузетан јавно-приватни дијалог који је остварен приликом израде измена и допуна Закона о дувану.

Запослени у фабрици присутне су упознали са процесом примарне прераде дувана и производње цигарета, као и са постојећим капацитетима фабрике и плановима за даље унапређење.

Управа за дуван је, у циљу наставка добре сарадње, до сада реализовала две посете произвођачима дуванских производа у Нишу и Врању. У наредном периоду, планиране су посете фабрикама у Сенти и Инђији.